8.08.2018

Bize Kendini Anlat



                   kendin ol ile ilgili görsel sonucu


Yine yinelediğim, tekrara düştüğüm artık benimle özdeşleşmiş hale gelen bir kalem körelme olayı hala devam etmekte.. Öyle ki eğer ilk yazdığım " Herkese Merhaba!" klişesi ile devam edecektim.. 
-Hayır tabii ki de kötü değil ama devam eden cümlelerim abes oluyordu :)) ( iç sesim )

Biliyorsunuz artık neden uzun süre buralarda olmadığımı. Bir KPSS süreci içindeydim ve bu süre içinde herhangi bir hobi ile ilgilenmekten kaçındım. Şimdi ise dönüş vakti diyip hali hazırda yazı yokken çok uzun zaman önce beni yaptığı mim ile etiketleyen Beytullah Poyraz' a hem teşekkür ediyorum hem de bu kadar geciktiğim için özür diliyorum.. Bu mim aslında yazı yazmaya başlamam (tekrardan) için bir vesile oldu.

Bu mim'in konusu ise blog yazarlarının kendini tanıtması ve bloggerların ( bu kelimenin doğru yazımı bu şekilde mi?) birbirini tanıması adına yapılmış.. Ben bu mim'i hakkımda kısmına ekleyeceğim. beni merak edenler oradaki yazımdan da beni daha iyi tanıyabilirler. Şimdi sıra sorulada..

1- Nerelisiniz?

Doğma büyüme Karadenizin hırçın incisi: Trabzonluyum.. Hatta yazıyı yazarken dışarıda sert bir rüzgar var. Hırçın yani :) Denizi köpük köpük dalgalarla kaplı; adı gibi kara, koyu mavi.. Havasına, suyuna, doğasına aşık olduğum bir şehir..

2- Burcunuz nedir?

Duygusal özelliğim ile sakinliğim ve uysallığım gibi özelliklerim ile burcumun tüm özelliklerini yansıttığımı düşündüğüm Yengeç burcu ailesinin bir üyesiyim :) Yükselenim ise Başak. Başak burcundan tek yansıttığım özellik ise bulunduğum odanın kapısı açık durmayacak. Huylanıyorum ve rahatsız oluyorum.. Yengeçler candır :)) Her yengeci bilmem ama çok sakiniz yaaa :))

3-Hobileriniz?

Hobim öyle uzun süre devam eden şeyler değil.. Tek uzun süreli hobim YAZMAK oldu sanırım.. Bir ara karakalem yapıyordum. Şimdilerde Cin Ali çizemez oldum. Yazı yazmak dışında pek hobim olmadığını da şimdi farkına vardım.. Yani hobiler edinsem iyi olacak :(

4- En çok sevdiğiniz mevsim, renk?

Daha önce bahsedip bahsetmediğimi anımsayamadım ama benim enlerim yoktur. En sevdiğim şeyler yada en sevmediğim şeyler.. Artık nasıl adlandırırsanız.. Ama yinede yazayım. Çok sıcak olduğunda KIŞ'ı çok soğuk olduğunda ise YAZ'ı,  Etraf iyice kahverengiye döndüğünde ağaçların çıplak kaldığı zamanlarda çiçekleri ve ağaçlardaki yaprakların o açık yeşil tonlarındaki henüz yeni yeni tomurcuk olduğu vakti özleyip İLKBAHAR'ı, sonra polen ve toza karşı alerjim olduğu içinse SONBAHAR'ı ve hüznünü seviyorum.. Yaprakların her bir düşüşünde derinlere gitmiyor mu insan?. Renklerden en sevdiğim ise!! Beyaz yeşil ve mavi arasında seçim yapmak benim için çok zor.  Dedim işte benim enlerim yoktur. En sevdiğim yemek ne onu dahi bilmiyorum, hani klasik sorudur ya!

5- En sevdiğiniz içecek?

:)) Muhabbet ve çekirdek varsa çay, annemle ya da yalnızsam kahve, çok susamışsam su...

6- Tuttuğunuz takım?

Slogan belli: Bize Her Yer Trabzon :))





7-Yabancı dil biliyor musunuz?

Liseden yabancı dil çıkışlıyım. İngilizceyi bilmekle beraber anlama ve yazma konusunda biraz iyim ama konuşma kısmına gelince hiçbir antrenmanım ve çevremde de konuşabileceğim kimse yok.. Uzun süredir de çalışmadığım için unutmaya yüz tuttu ingilizcem :(
Bir bundan 5 sene öncesine kadar öğrenmeye çalıştığım ama başarılı olamadığım Korece.. Sadece okuyabiliyorum :)) Kore dizi izlemenin faydaları :))



8- İzlediğiniz dizi veya programlar var mı?

Son  1 yıldır tv açmıyorum.. Tv' deki dizileri de instagramda ki bir dakikalık videolardan biliyorum. Geçenlerde televizyon açıp keyif yapayım diye oturdum koltuğa lakin sadece zap yaptım ve bir müzik kanalında durduktan sonra telefondan sosyal medyaya takıldım.. İnternetten film izlemek daha güzel :))

9- Boş zamanlarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Evin içinde dolanıyorum :) Genelde akşamları kitap okurum sakin ve sessiz bir ortamda kitap okumak benim için daha keyifli. Birde balkondan dışarı bakarım millet harmanda toplanmışsa yanlarına giderim.. Birisi çekirdeğini alır çayını yapar.. Muhabbet yani.. Birde çocuklar varsa onlarla oyun oynarım ben 
                      

                              İlgili resim



10- En son hangi kitabı okudunuz. Ve şu an okumaya devam ettiğiniz kitap?

Sınava son 2 ay kala okumayı bıraktığım CASTON LEROUX'un Operadaki Hayalet adlı kitabını okuyordum. Son yüz sayfam kalmıştı lakin bitirme hevesim kaçtı. Şimdilerde İCLAL AYDIN'ın Üç Kız Kardeş kitabına yeni başladım. Yarım bıraktığım kitabı okuma kararı aldım, uygularım inşallah :)

11. Bloglarda en çok ilginizi çeken şeyler nelerdir? 

Bloglarda hikaye okumayı seviyorum. Birde tarihi yaşanmış olayları araştırmayı bunlarla ilgili yazı varsa okumayı.. Bu dediğim konu yönündendi. 
Birde karmaşık olan bloglar var. Tema olarak söylüyorum ki çok karışık ve göz yorucu olanlar var, bunlardan kaçınıyorum..

12. Hayatta "Keşke yapmasaydım" dediğiniz bir pişmanlığınız var mı? 

Olmaz olur mu hiç. Elbet var... Ama keşkelerime boyun eğmektense onlardan ders alarak yoluma devam etmek daha yaşanılabilir bir hayat sunuyor bizlere ki bende öyle yapıyorum. Küçük olsun büyük olsun illa ki herkesin bir keşke dediği an vardır.. Keşkelerimizi omzumuza yük yapmayalım yeterki. Zaten büyüdükçe insanın omuzlarına hayat, yaşam ve olgunluk yükü biniyor birde keşkelerimizi biz eklemeyelim. 

13. Yanınızdan hiç eksik etmedikleriniz, evden çıkarken kontrolünü sağladıklarınız şeyler nelerdir? 

Çantam ve içindekileri :))) Telefonum olmazsa olmazlardan değil. Lakin her daim yanımda. Ama mutlaka kontrol ettiğim şey varsa o da cüzdanım. O olmazsa şurdan şuraya gidemem gibi geliyor :)

14. Son bir soru daha. Yazılarınızı yayınladığınız blogunuzdan para kazanıyor musunuz?

Kazanç sağlamak için açmadım blogumu. Zaten çok sonraları öğrendim ben böyle bir durumun var olduğunu.. Doğusunu söylemek gerekirse de bloglardaki köşelerde duran reklamları hiç sevmiyorum. O blogdan uzaklaşmama bile sebep oluyor.

3 yorum:

Ece Evren dedi ki...

Düşüncelerin, cevapların, hepsi güzeldi kızım :)

Bayan Hohori dedi ki...

Ece Evren

Çok teşekkür ederim abla :)

sessizkaldım dedi ki...

merhaba efendim yeni bir arkadaş daha kazanmanın mutluluğunu yaşıyorum 😊 çok keyifli bir mim olmuş sevgiler 😊🌸

Yorum Gönder

Yorumunuz değerli:)
Link paylaşılan yorumlar yayınlanmayacaktır..

 

BAYAN HOHORİ YAZIYOR. Published @ 2014 by Ipietoon