11.11.2016

Bayan Hohori Yazıyor




Pek güzel şeyler yazmayacağım.. İçimden bas bas bağırıp küfür edesim geliyor. Bu hürriyetlik sadece büyüklere mi veriliyor? Çocukların özgürlüğü ortadan kalkmış durumda. Susma ey insanoğlu! Konuşma vakti şimdi değilde ne zaman..

Konumuz tabii ki çocuklar! 


Ben çocukken gece geç saatlere kadar kuzenlerle sokakta saklambaç oynardım. Ailem bu kız nerede, acaba bir şey oldu mu diye meraklanmazdı hiç. Güvenliydi etraf.  Bugün kuzenim çocuğunu gündüz vakti dışarı çıkartamıyor tek başına. Korkuyor başına kötü bir şey gelir diye. Söyleyinsenize ne oldu bu insanlığın, insanların hayasına. Nerede kaldı o insanlık. Nerede kaldı o güven! Söyleyin de çağıralım, gelsin.. 

Bu çocuklara güvensizliği aşılayarak büyütüyoruz, bu gidişle de böyle olmaya devam edecek. Haklı olarak bunca olan olaylardan sonra... Ee sonra ne olacak biliyor musunuz?  Sizlere naçizane fikrimi söyleyeyim mi? Yabancı olan bu toplum kendini tanımayacak, tanıyamayacak. İnsanlar Cin görmüş gibi birbirine bakacak. Ve tabi kaçınılmaz son. Aynı başlık altında bölünmüş anlamsız paragraflar silsilesi.. 

Anlamış olmalısınız ki konumuz ÇOCUKLAR

Bu akşam ki haberlerde gördüm. Görmez olaydım.. Sonrada deniliyor ki haber izlemiyor da bilmem ne.. Yürek dayanmıyor ki..

Sekiz yaşındaki çocuk İNTİHAR etmiş. İlaç içmiş.. Yahu bu çocuk gitsin ip atlasın, ebe oynasın, çizik taş oynasın. Ha bilmez bu oyunları gerçi.. Hadi yine bilgisayarından oyun oynasın kabul. Sekiz yaşındaki bir çocuk neden intihar etmek ister. Neden mi? -hohori küfür ediyor- Bir adam(!)  ( adam demeye bin şahit ister- sırf sizlere saygıdan kötü şeyler yazmıyorum sevgili okur- ) okul çıkışı çocuğu alıp bir binaya götürüyor... Bu kişi yetmiş yaşında.. TACİZ.. 

Sözcükler bitiyor bende ey okur.. Boğazım düğüm düğüm. Kızın intihar nedeni bu kişinin mahkeme kararıyla serbest kalması.. BİRİ ADALET Mİ DEDİ! Böyleleri aramızda serbest dolaştığında, korumak amaçlı kurulan anayasa, adalet dağıtmıyorsa daha çok izleriz böyle haberleri..  Nefsine yenik düşenler azmanlar olduğu müddetçe bayanların şiddet, taciz vb haberlerini izlemeye, duymaya, tanık olmaya devam edeceğiz Eşine, dostuna, karına, sana, ÇOCUĞUNA...

Ben önceleri insanlara kızdığımda hayvan derdim. Hayvan türüne yapılan en büyük haksızlık!! 

Yine haberlerde;

Tartışan çift - karı-koca -. Meseleleri ne bilmiyorum ama sokak ortasında birbirine bağırıyor. Kadının kucağında ÇOCUK. Kadın kocasına tekme attıktan sonra sinirlenen adam kadının çantasını yoldan aşağıya atıyor. Kadın ise kucağındaki çocuğu yoldan aşağıya sarkıtıyor baş aşağı! Çocuk bağırıyor! İmdadına etrafta ki insanlar yetişiyor. 

Şimdi söyleyin. Bu çocuk kime güvensin. Annesine(!) mi yoksa babasına(!) mı..Çocukların güçsüz bedenini hırpalamak çok kolay dimi. O küçük bedeniyle o kocaman cüsselere engel olamadığı için. Ya sonra??


Tekrar soruyorum ey okur ;

Nerede bu insanlarda ki HAYA? Neden nefs'e hakim olunamıyor? 
Söyleyin de gelsin hemen. Yoksa ortada İnsan türünde tamamıyla vahşileşmiş yeni tür çıkacak. Belkide çıktı.. Söyleyin o halde insancıllığımızı nasıl geri getirebiliriz. Fazla uzaklaşmadan... Yeniden İnsan olsun bazıları.. İnsanlığa yaraşır şekilde... SÖYLEYİNDE ÇAĞIRALIM GELSİN..


16 yorum:

A.Z. Yazar dedi ki...

Malesef ki insanoğlu hayvandan aşağı olma gayretin de, melekten üstün olacak seviyede yaratılmışken. İnsan olarak yaratılmışken insan kal bari:( yazık...

semanur dedi ki...

Yeniden İnsan olsun bazıları.. İnsanlığa yaraşır şekilde...
Çok haklı satırlar. Kalemine sağlık canım ♥

Ece Evren dedi ki...

Adalet, haya, insanlık, şeref, haysiyet, terbiye hiç birisi kalmadı artık yavrum. Yönetim zafiyeti, bazı kurumların ki, evlâtları koruyup kollamaları gerekirken, oradaki sapık çalışanların, fark edip, ya da etmeyip duyarsız olanların, çocuklara göz dikip, dünyada nefislerini dindirecek hiç bir yer yokmuşçasına birdenbire dürtülen güdülerine onları kurban eden bu aşağılık insanların Allan bin bir türlü cezalarını tez günde versin dilerim.

Hikaye Kalpli Kadın dedi ki...

Gözlerim doldu okurken. Bu insan demeye dilim varmayan yaratıklar çocuklardan ne istiyorlar. Bu kadar mı çaresizsin? İzleyemez oldum vallahi. İçim kaldırmıyor. Benim de iki yaşında bir oğlum var. Kız-erkek ayrımı kalmadı. Gün geçtikçe daha kötüye gidiyoruz. Nedeni cezalar asla caydırıcı değil. Adalet kime işliyor? Kiminle meşgul acaba? Sesimizi duyan bir vicdan sahibi var mı?

Bayan Hohori dedi ki...

Büşra Gürbüz;

Gerçekten öyle.. Yazık..

Bayan Hohori dedi ki...

Teşekkürler Semanur Kok 💙

Bayan Hohori dedi ki...

Ece Evren;
Amin..

Çok haklısınız. Sessiz kalanlarda bu kişilerden farklı değil.

Bayan Hohori dedi ki...

Hikaye Kalpli Kadın;

Benimde yeğenlerim var.. Böyle kötü olayları izleyince fena oluyorum. İzleyemiyorum. En masum çocuklar ki masumluluklarını yitirmeye çalışıyorlar.. Vicdanlarını geri kazansalar keşke..

Elif dedi ki...

Böyle şeyler okuyunca, izleyince ağlayası geliyor insanın. Dünya ne ara böyle korkunç bir yere dönüştü ben anlayamıyorum o.O Artık gündüz vakti bile sokağa çıkaramıyoruz çoçukları. Komşunun evine gönderemiyoruz! İnanabiliyor musun? Benim aklım almıyor bir türlü. Az gitmedik komşulara, kakaolu kekle süt ikram ederlerdi hep. Sobayla ısınan tek odalarında oturur, kağıtlara resim çizerdik birlikte. Gazetelerdeki kadınlara bıyık falan çizerdik. Tombala oynardık. Şimdi aklımız çıkıyor 'ne yaparlar kim bilir?' diye. Durum o kadar kötü bir hal aldı ki...
Hayır, yeterli suç verilmiyor bir de kimseye, serbest bırakılıyor o iğrenç insanlar. Bence ya hadım edilmeliler, ya da asılmalılar. Benim için bir çocuğa el uzandığında uzatılan elin sahibinin hiç bir insan hakkı kalmıyor çünkü. O artık insan olamıyor benim gözümde!

Adsız dedi ki...

Çok önemli bir konuya değindiniz, efendim.
Bizler, dediğiniz gibi, gece geç saatlere kadar saklambaç oynayan çocuklardık. Ne yazıkki çok şey değişti, çocuk sesi duymaz olduk artık dışarılarda. Doğru, çocuklar kime güvenecek tüm bunlar yaşanırken?

Unknown dedi ki...

Kadının çocuğu aşağı sarkıttığı an var ya izlerken içimden birşeyler koptu sanki. İnanamadım gördüğüme ve şiddete karşı bir insan olsam da o kadını tekmelemek geldi içimden. Nasıl bir vicdandır anlayamıyorum. Vahşi bir toplum olduk. Eminim ki ilkel çağlarda bile insanlar daha iyi iletişim kuruyordur.

Bayan Hohori dedi ki...

Elif;

Sadece çocuklar mı bizler bile sokağa çıkarken hep bir endişe..
Güvençsiz toplum oluyoruz Buda geçmişle şimdinin arasında ki bariz fark..

Yorumunuz için teşekkür ederim..

Bayan Hohori dedi ki...

Gazeteci N.G.

Öyle ki çocukken bir tekerleme vardı. "Evli evine köylü köyüne evi olmayan fare deliğine" diye :)

O zaman insanlar çıkıp bağırırdı camdan bize " Az sessiz olun. Yıktınız ortalığı aşa".. Gece oniki bir. Dururduk dışarıda. Zorla alırlardı bizleri evlere. Şimdilerde... Çocuklar ev hapsinde.. Birde bir kaç metre kareye yapılan oyun parkı.. Çocuklar özgür değiller kesinlikle..

Yorumun için teşekkürler. Anlam kattın :)

Bayan Hohori dedi ki...

Lena Hey;

İzlediniz dimi sizde o haber.. Evde ne hallere girdim.. Sinir küpüne döndüm. Kadındaki yüzsüzlüğe bak.. Aynı duyguları paylaşmışız :)

deeptone dedi ki...

valla bizim ülke toptan depresyonda.

Bayan Hohori dedi ki...

Deeptone

Çıkması lazım depresyondan.. Durum vahim..

Yorum Gönder

Yorumunuz değerli:)
Link paylaşılan yorumlar yayınlanmayacaktır..

 

BAYAN HOHORİ YAZIYOR. Published @ 2014 by Ipietoon