12.30.2016

Lilanın Büyülü Miladı-8




Akşam ezanı okunduğu vakitte karşısında ki adamların birbiriyle hararetli sohbetlerini dinlerken Nazlı abisinin isteği üzerine çay servisi yapmıştı. Onlar çayını içip sohbet ederken Nazlı evine çıkıp üstünü değiştirip geri dönmüştü. Dolaptan çıkardığı doğum günü pastasını kutuya koyup abisinin yanına geçmişti. Pastayı masanın üzerine koyup yanlarına oturmuş onların konuşmasını dinlemeye başlamıştı.

Abisi ile Yahya Karadeniz Teknik Üniversitesinde okuyup orada tanışmışlardı. İkisi okulun ilk günü dolmuşla okula giderken yanlış yerde inip yürümek zorunda kaldıkları gün  tanışmışlar. Yahya aşık olduğu kızla konuştuktan sonra zayıflamaya karar vermişti. Üniversite bittiğinde ikisi de okuduğu bölümlerin dışında Hasan güvenlik görevlisi Yahya ise babasının şirketinde çalışmaya başlamıştı. 

" Bugün kızımın doğum günü. Sende katıl bize" diye Yahya'ya sormuştu abisi. Nazlı Milat aniden abisine bakıp " Ne! Ay abi ne işi var." diye içinden geçirip abisinin ona baktığında kaşlarını aşağı yukarı oynatıp "Yok " diyecekti. 

Yahya'yı her düşündüğünde eli ayağına dolanıyordu Nazlı Milat.  Heyecanlanıyor, içindeki çocuk canlanıyordu. Onunla sohbet etmek istiyor ama kendisine engel oluyordu. O olmadığında da sürekli onu düşünüyordu. 

"Olur, gelirim" diyen Yahya'ya bakan Nazlı Milat " Hah bu gece ayvayı yedin kızım." diye geçirdi içinden. Pastayı masadan alıp Nazlı abisinin arabasıyla Yahya da kendi arabasıyla yola çıktılar. 

" Sende bir tuhaflık var Nazlı"
"Yok abicim iyim ben"
"Hah kilit cümle işte ABİCİM."
Nazlı Milat abisine bakarken " Bakma öyle sen bana abicim dediğinde bir problem var demektir. Dök ağzındaki baklayı" diye söylemişti abisi.

" Ferah belki istemeyecekti Yahya'yı. Sen ona sormadan neden çağırdın onu." diye karşı çıkıştı Nazlı Milat.
" Ferah ile Yahya üniversiteden tanışıyorlar zaten. Bence Ferah'a sürpriz olacak"
"Sen bana bak sana. Yoksa Yahya'yı davet ettiğim için bana kızgın mısın?"

Arabayı apartmanın önüne park ederken Hasan Nazlının cevap vermesini bekliyordu ama Nazlı cevap vermek yerine araç durduğunda pastasını alıp onları beklemeden eve çıkmıştı. Kapıyı açan Ferah beyaz şifon gömlek ve siyah kumaş pantolon giyinmişti. " Hoş geldin Nazlı" deyip sarıldılar ikiside. Nazlı ayakkabılarını çıkartıp doğruca mutfağa geçip pastayı masaya bırakıp oturma odasında oynayan çocukların yanına geçip onlarla oynamaya başlamıştı. Prenses kostümü giyen Lila halasını gördüğünde koşup kucağına atlayıp " Denic kıcı pastam neyde?" diye sorduğunda Ferah'ın tiz sesi evde yankılanmıştı. Yahyayı gördüğü için sevinç çığlığıydı bu. Çocuklar sesi duyunca oynamayı bırakıp ne olduğunu anlamaya çalışıyorlardı. İçeri giren tanımadıkları adamı görünce hepsi ilk önce köşelere çekilip bir süre konuşmaları izledikten sonra tekrar oynamaya başlamışlardı. Ferah ve Nazlı Milat mutfağa geçmiş hazırlıkları yapıyorlardı. Ferah masayı kurmuştu kimse gelmeden. Nazlı pastaya altı tane mum koyup yakmıştı Ferah ise ışıkları söndürüp Nazlı pastayı oturma odasına götürürken doğum günü şarkısını söylüyordu. Lila pastasını üfledikten sonra ışıkları yakıp pasta servisi edilmeye başlanmıştı. Çayları getirmek için mutfağa giden Ferah Nazlı Milat'ı kolundan tutup "Sen benimle gelsene bir" diyerek mutfağa sürüklemişti. Ferah tepsiye çay bardaklarını koyarken "Nedir sende ki bu haller kız. Bu akşamdan beri bir tuhafsın." diye sormuştu.

"Bir şey yok Ferah, halsizim biraz" 
"Sende ki halsizlik değil ki başka bir şey. Ellerin titriyor senin. Elin ayağına dolanıyor, hep bir yerlere çarpıyorsun"
"Yok bir şey, iyim ben" deyip gözlerini Ferahtan kaçırmıştı. 
"Kız sen yoksa Yahya'dan mı hoşlanıyorsun?

Nazlı itiraz edecek gibi olmuştu ki "Sakın yalan söyleme" diye sert çıkışmıştı Ferah. 
" Bilmiyorum. Onu görünce heyecanlanıyorum. Onun yanında ben, ben değilim sanki. Şu halime bak, çocuklardan farkım yok. Ona bakmaktan alamıyorum kendimi. Yıllar önce aşık olmayacağım diye yemin etmiştim. Ben Yahya'yla olamam. Sevsem de bir şey değişmeyecek" dedikten sonra oturma odasına gitmek için döndüğünde Yahya ile göz göze geldiler.



8 yorum:

A.Z. Yazar dedi ki...

Yaa yazarımıza hayal kırıklığı içinde bakıyorum. Böyle bir yerde bırakılır mı yazı. Okuyucu böyle şaşırtılıp devamını bekle denir mi? Bekliyorum hem de merakla :)) Kalemine sağlık :))

Yurdagül Çelik dedi ki...

Vay Yahya vay :))Sen neymişsin? Bu arada mutlu yıllar....

Bayan Hohori dedi ki...

Büşra Gürbüz

Heyecanlı olsun ama dimi. Çok teşekkür ederim 🌹

Bayan Hohori dedi ki...

Daha Mutlu Yaşam

Yorumunuz gülümsetti😄
Mutlu yıllar 🐞

Persephone dedi ki...

Çok keyifli gidiyor hikaye... İyi senler... Sevgiler...

Bayan Hohori dedi ki...

persephone

Teşekkürler. Sevgiler benden 🌸

Şeydanın Günlüğü dedi ki...

Bizleri meraklandiriyorsun. 😊

Bayan Hohori dedi ki...

şeyda nur Dincer

Merakınızı gidereceğim 😄😄

Yorum Gönder

Yorumunuz değerli:)
Link paylaşılan yorumlar yayınlanmayacaktır..

 

BAYAN HOHORİ YAZIYOR. Published @ 2014 by Ipietoon