10.10.2017

Yeni Yetme Yazar



Elleri klavyede dans ediyordu yazmak için lakin tuşlara basmıyordu. Aklında tasarladığı hikayeyi yazıya dökemiyordu. Zihninde beliren hikayenin hayali görüntüsü gözlerinin önündeydi...
Tek işi kelimelerle vals yapmaktı ama vals yapmayı bilmiyordu yazar.. Yeni yetme yazar diyordu kendine. Blogunda yayımladığı hikayelerle kendini geliştirmeye çalışıyordu. Bir gün elinde kendi yazdığı ve basımdan yeni çıkmış kitabının dağıtılacağı günün heyecanlı bekleyişi bile vardı düşlerinde.. Hayallerine sımsıkı sarılıyordu. Ama kelimelerle kolay değildi anlaşmak.. Hele ki bir gittiler mi uzun süre gelmedikleri zaman oluyordu.. O zaman canı sıkılıyordu yeni yetme yazarın. Nedeni ise bir daha yazamayacağını düşünmesiydi. Bu nedenle de zorla bir şeyler yazmaya çalışırdı her ne kadar içine sinmese de. Bir de ilham kaynağı olsun diye müzik açardı. Yeni yetme yazarın destekçileri en yakın iki arkadaşıymış. Yazılarını blogunda yayınlamadan önce arkadaşlarına "Yazı olmuş mu?" diye sorar eğer olumlu cevap alırsa yayınlarmış..

Güneşli havada..

Tam hikayesine başlayacağı cümleyi yazacakken " Klasik başlangıç oldu" deyip yarım bıraktığı cümlenin üzerine  bir çizgi çekti.

Güneşli havada...

Derin bir nefes alıp verdi. Bu böyle olmayacak deyip kalktı monitörün karşısından.. Odasından çıkıp doğruca dışarı bahçeye attı kendini.. Yeşil, güneşin parlattığı sıcacık çimlerin üzerine çıplak ayak basıp ileri geri yavaşça sallanıp enerjisini almaya çalıştı. Ilık esen meltem.. Bahar havasını andırıyordu.. Bu ne güzel bir son bahar havasıydı böyle.. Yaprakların yere düşerken ki hışırtısını duyuyordu. Adını bilmediği kuşların cıvıltısı.. Bir de aklındaki hikayenin hayali görüntüsü..Hayalinde masmavi denizin kumsalda, yumuşak kumlara vuran dalganın o bembeyaz köpüğü vardı. Denizin ortasında yine bembeyaz ufukta küçülmüş bir yelkenli.. Martı sesleri.. 

Her şey tamdı hikayesinde bir kelimeler eksikti. Romantik müzik bile vardı halbuki.. Yeni yetme yazar çimlerin üzerine oturup gerisin geriye uzandı. Gökyüzüne bakıyordu artık. Gördüğü beyaz pamuk bulutları şekilledirmeye çalışıyordu. Tavşan, timsah, kaplumbağa.. Aaaa kalp dedi.. Ne güzel bir hikaye bu diye geçirdi içinden. Tavşanla kaplumbağa arasına giren timsah.. Hemen hikaye tasarladı.. Sonra yanına yakşlaşan köpeğinin başını okşayıp onunla oyunlar oynadı. Yaramaz diye severdi onu. Sen ne yaramaz şeysin öyle, diye sever gıdıklardı.. 

Oturduğu yerden kalkıp eve, odasına geçti. Açık olan bilgisayarında yanıp sönen imlece baktı.. Daha sonra bilgisayarın güç düğmesine basıp kapattı. Kelimeler yoksa uyku vardı.. Kendini yatağına attığı gibi uyudu gün ortası.. Hayalinde mavi denizin bembeyaz köpüğü..Martı sesleri ve eşsiz manzarasıyla huzur bulduğu kumsal vardı. O kumsalda tek başınaydı.. Bir adaya düşmüştü ve yanına o üç şeyi almamıştı..


16 yorum:

incidennotlar dedi ki...

Kalemine sağlık canım.Severek okudum ve kedke devamı olsaydı :)
Sevgiler

Yaşamdan Yazılar dedi ki...

Yeni yetme yazar hikaye yazamamaktan hikaye çıkarmış 😀

deeptone dedi ki...

hımm rüyasında yazmış olmalı bunuuuu :)

yasampare dedi ki...

yaaa çok güzel yazmışsın kalemine sağlık

DüşTasarımcısı dedi ki...

Eline hayal gücüne sağlık:)
Issız adaya düşüp yanına 3 şey alamama kısmına bayıldım:)
Bu arada takipteyim.Bana da beklerim:)
Sevgiler...

Annesinin Prensesi dedi ki...

Ay çook begendim yeni yetmeye göre coook iyisin bence eline saglk 💕😃

Bayan Hohori dedi ki...

İncidennotlar,

Çok teşekkürler 😄
Başka hikayeler de buluşuruz inşallah..

Bayan Hohori dedi ki...

Cem kazan;

Boş durmayayım dedim ☺ Yazıyla arayı açmak pek iyi sonuçlar vermiyor😄 teşekkür ederim.

Bayan Hohori dedi ki...

Deeptone

Olabilir mi ki ☺☺

Bayan Hohori dedi ki...

Yaşampare

Çok teşekkür ederim 🌸

Bayan Hohori dedi ki...

Düş Tasarımcısı

Çok teşekkürler.. Bulmuş güzel adayı ne yapsın o üç şeyi 😂

Bayan Hohori dedi ki...

ANNESİ'nin PRENSES'i

Siz de beni yorumunuzla mutlu ettiniz. Teşekkür ederim 🌹

Unknown dedi ki...

Sıcacık bir hikaye zevkle okudum ellerine kalemine sağlık :)

Bayan Hohori dedi ki...

Sümeyye Kip;

Çok teşekkür ederim :)

Bol Kahveli dedi ki...

blogunuzu yenı kesfettım bende beklerım :)

Bayan Hohori dedi ki...

Bol Kahveli

En uygun zamanda uğrayacağım :) Hoş geldiniz..

Yorum Gönder

Yorumunuz değerli:)
Link paylaşılan yorumlar yayınlanmayacaktır..

 

BAYAN HOHORİ YAZIYOR. Published @ 2014 by Ipietoon