11.20.2017

Camın Arkası


Her şey soyut bu odada. Soyutluğun içinden çıkagelmiş bu biçimsiz hikayeyi kim okuyacak dersiniz? Reellik..

Oda.. Parlak ve sessiz çığlığa hakim. Doluca hayallerle süslü yine bu boş oda.. Sıcak.. Ama mevsimlerden  kış. Somutluğun hakim olmadığı bu odanın camı size anlatacak bu hikayeyi.. 


 Beyazı isten griye çalmış desensiz tülle örtülüyüm.. Üzerimde parmak izleri, buhardan ve yağan karla karışmış su damlacıkları ile kaplıyım. Hemen önümde saksılara dikili bakımsız ve çelimsiz bir kaç bitki.. Yaprakları sarımtırak ve yeşille harmanlaşmış sardunya dostum.. Dostum diyorum ama hiç konuşmadık. Sadece ona yakın hissediyorum kendimi.. Zaten sardunyanın da konuşmaya pek niyeti yok.  Dar bir sokağa bakıyorum her an.. Güneşi zor görürüm, yamacımda benim gibi binlercesi. Yalnız değilim yani. Ama maddi yönden böyle.. Üzerimde görünmezlik hakim. Buna rağmen umutlarım hep taze. Öyle olmak zorunda. Ben camım! İki yüzüm var. İç ve dış. 

İçim sır dışım belirsizliğe gebe.. Anlatayım dersem anlatılmaz. Belirsiz çünkü.. Yüreğime değen kar beni titretirken içeriden gelen ısı ile dengeliyorum her şeyi. Isı maddinin maneviyatsızlığını anımsatıyor hep. Onca güzelliği gösterdim hep.. Görenler minnetsiz kaldı. Üzerimde şehrin tozu.. Tülüm bile is dolu. 

Aldırış etmiyorum, alıştım zira.. Bir şeye alışmaya gör.. Kolay geçmiyor tavırlardan ya da alışagelmişlikten. Bir zamanlar duyduğum söz uyar mı bilmiyorum ama söyleyeyim " Huylu huyundan vazgeçmiyor." 

Bedenim  belirsiz iç ve dış da aynı. Bakan iki tarafı da görüyor.. Öyle zorlanacak kadar da değil. Zaten bir şeyi bildiğin her şey kolay görünmüyor mu? Yani bilmeyi de gerektirecek durum söz konusu değil bak yeter! Bakarken neyi istediğin, neyi görmek istediğin kendi arzuna bağlı. Ben sadece camım. Camın ardı sana bağlı. Sen yalnızca kendi öz benliğinsin.. O saf benliğin içini sen doldurabilirsin.. Ben camım.. Benim benliğim dışarıdan bakanların içi görmesi, içeriden bakanları dışarıyı görmesi kadar basit ama asla anlamsız değil..

                                                                  -SON-

10 yorum:

deeptone dedi ki...

hııım yine derin bir konu geldi sendeeen :)

Unknown dedi ki...

ben çok güzel bir yazı olmuş tebrikler

deeptone dedi ki...

ama ne güzel bir keyif ki seni okumak :)

Yurdagül Çelik dedi ki...

Kolay geçmiyor alışkanlıklar gerçekten de...

Bayan Hohori dedi ki...

Deeptone,

Teşekkürler seni de buralarda görmek çok güzel :)

Bayan Hohori dedi ki...

Sezar poet;

Teşekkür ederim :)

Bayan Hohori dedi ki...

Daha Mutlu Yaşam,

Geçilsede bir parça kalıyor o alışkanlıklardan..

Kalem Kuklası dedi ki...

Çok güzel olmuş bu yazı. Eline sağlık...

Bayan Hohori dedi ki...

Kalem Kuklası;

Çok teşekkür ederim :)

Adsız dedi ki...

Ellerinizle sağlık. Camın iç ve dış yüzü

Yorum Gönder

Yorumunuz değerli:)
Link paylaşılan yorumlar yayınlanmayacaktır..

 

BAYAN HOHORİ YAZIYOR. Published @ 2014 by Ipietoon