12.05.2016

2017/ Mim


Bana mimi paslayan Büşra Gürbüz ve Hikaye Kalpli Kadın!a teşekkür ederim ♥♥  Yeni Yıla Umut Dolu Mim (2017)

1) Kimse mükemmel değildir ama yine de eksikleri düzeltmek mümkün. Huylu huyundan vazgeçmez mi dersin? Yoksa şu huyumu değiştirsem hiç fena olmaz mı? Nedir o huyun? 2017 için kendinde değiştirmek istediklerin neler?

Ne kadar da değişik bir soru değil mi. Huy deyince herkesin aklına o bilindik atasözü gelmiyor mu? 
" Huylu huyundan vazgeçmez, can çıkar huy çıkmaz"
Benim de düşüncem bu yönde. Huy kolay kolay çıkmaz ama törpülenebilir. Elbette mükemmel değilim, hiçbir zaman da aksini iddia etmedim. Böylesi de mümkün değil. Ve elbette kişi kendinde sevmediği huyu değiştirebilse çok güzel olacak. Lakin ne kadar başarılı olur? Bu da kişiden kişiye değişiyor. Ben mi? Ben de yıllardır değiştirmek istediğim huyum var tabii. Fazla sessizim. Ya da şöyle tarif edeyim. Yabancı ortama girince kendimi şöyle bir arka plana alıyorum. Sadece dinliyor sohbete karışmıyorum. Bu da fazla çekingen olduğumdan dolayı. Bu huyumu zamanla törpüledim fakat biraz daha yontulmaya ihtiyaç var gibi. 2017 de bu huyumu yontmak var aklımda.


2) Meşhur Alaaddin'in Sihirli Lambası oldu ya kucağına düştü. Ve tabi ki 3 dilek hakkı verdi. Dikkatli düşün, klavyenden çıkan her cümleyi gerçeğe dönüştürebilir. Ne dilerdin?

Bugün ki uğraşlarımız hep gelecek için. Okula gitmemiz, çalışmamız vs. Bu geleceğe sahip olmak için ve hepsini en güzel şekilde yapabilmemiz için herkesin olduğu gibi benimde sağlıklı bir beden ve ruha ihtiyacım var. İlk dileğim bu yönde harcadık. Dilekleri virgülle bağlayabiliyor muyuz? :) İkinci dilek huzurlu ve mutlu yuva, evlilik üzerinde bir tercih olurdu. Birde m'ailemle birlikte geçireceğim bir hayat ve hayırlı evlat. Üç dileğimi de harcadım. Bitti mi şimdi :( Daha çok şey isteyecektim. Ev, araba, yat, kat.. Şaka şaka :) o bilindik şeylere ilgim olmadı benim. Bana huzuru verseler kafi.
3) Şimdi gerçek hayata dönüyoruz, evin, çocukların, kendin, kedin.. için yeni yılda neler yapmak var aklında? Şimdiden düşünelim ki, yeni yıl kapıda hazırlıksız yakalanmayalım :)


Neler yapmak isterdim! Bu soruya ilk önce kendimden başlamalıyım diye düşünüyorum. İnsan önce kendine sonra çevresine faydalı olur. Kendime faydalı olacak bir şeçim yaptıktan sonra o seçim doğrultusunda aileme de fayda sağlayabilirim ancak.. Bu dediğim 2017 de olumu bilemem ama henüz okuluma odaklanmış durumdayım. Okul bittiğinde asıl maratonum başlayacak, o zaman bu soruyu cevaplasaydım keşke. Belki kesin bir cevap sunabilirdim sizlere.

4.Piyangodan büyük ikramiye çıksa hepimiz dünyayı gezeriz değil mi? Sen neler yapmak isterdin? Bir de şöyle düşün, o istediklerin için çok  para şart mı? Belki de değildir.


Haberleri izlemişsinizdir. Yılbaşına yaklaştıkça piyango haberleri de artar. Muhabir sorar piyangoyla ne yapmak istersiniz diye? Piyango mutluluk mu getiriyor arkadaş! Elbette bu dünyada manevi değer kadar maddi değer de var. Lakin üzerimizdeki paçavranın bile hesabını verecekken Allah'a, nasıl olurda derim ben bir sürü şeyler alacağım diye. Benim isteklerimde çok para hiç olmadı. Elbette nefsime yenik düştüğüm anlar oldu. Ama kendimi kısa sürede toparlamayı da bildim. Eğer yok hala toparlamamışsam öyle dostlarım var ki tokat misali konuşmalarıyla beni kendime getirtmesini biliyorlar ♥

5. Para para para. Para harcamadan da gerçekleştirebileceğin hayallerin vardır elbet. Haydi onları da paylaş, bekliyoruz.

Bu soruyu ikiye böldüm zihnimde hemen. 
1- Hiç para harcamadan mı?
2- Cuzi miktarda para harcayıp mı?
Şimdilik hiç para harcamadan gerçekleştirebileceğim bir hayalim yok maalesef. Mutlu olmak dışında. Bilmem belkide vardır. Şu an aklıma gelmiyor. 
İyilik dağıtan Hohori olmak. Hohori blogunu tanınır kılmak 2017 deki hedefim. Olur inş'Allah
 :))

♥♥♥
Geldik mi bir mimin daha sonuna. Çok keyifliydi. Hazırlayanın eline sağlık. Yeni yılda herkesin dileği kendine hayırlıysa kabul olur inş'Allah. 
Olmadı diye üzülme, gün olur olmadığı için şükredersin...


Bu mimi her kim yapmadıysa, " Aaaa ne kadar güzel mim" diyen varsa, ya da yapmak isteyen olursa kısacası herkes alıp yapabilir. Mim yapılması için var değil mi!? Kendinize iyi bakın, başka mim de tekrar görüşmek üzere. Sevgiyle kalın..

♥♥♥







12 yorum:

A.Z. Yazar dedi ki...

Yaaa ne güzel cevaplamışsın böyle ve ne de güzel mesajlar vermişsinnnn...Yüreğine sağlık yolun hep açık olsun...:):):)
Sevgiler...

ipektenrenkler dedi ki...

Ne güzel cevaplamışsın :)) Çok sevdim, çok samimi. Huzurlu, mutlu, sağlıklı olalım, gerisi gelir gerçekten de :)

Bayan Hohori dedi ki...

Büşra Gürbüz;

Çok teşekkür ederim. Olabildiğince gerçek duygularımı yazmaya çalıştım :)

Bayan Hohori dedi ki...

Elif İpek Durmaz ;

Eğerki o duyguyu yansıtmışsam ne mutlu. İnş'Allah sağlıklı oluruz gerisi gelir gerçekten. Çok teşekkürler :))

Hikaye Kalpli Kadın dedi ki...

Hmm güzel ve eğlenceli cevaplardı. Seni mimler sayesinde daha iyi tanıma fırsatı bulacağım kanısına vardım birden. Gelen her mim'i sana paslayayım o zaman 😀 Beni kırmayıp cevapladığın için de çok teşekkür ederim ❤️

Bayan Hohori dedi ki...

Hikaye Kalpli Kadın

Tabii paslayın mutlu da olurum..Beni mimlediğiniz için ben teşekkür ederim 😊💛

Yurdagül Çelik dedi ki...

Daha çok tanınırsınız inşallah :)

deeptone dedi ki...

tamam seneye blogunu daha tanınır kılarız okeeey :)

Elif dedi ki...

İnşallah tanınır olur bu blog da, ne güzel olur herkes okuyunca... Böyle tatlı bir blog sahibesi olunca sen, her şey olur ♥

Bayan Hohori dedi ki...

Daha Mutlu Yaşam;

Hadi İnş'Allah :))

Bayan Hohori dedi ki...

deeptone;

Okeey, ne de güzel olur yaa :)

Bayan Hohori dedi ki...

Elif;

Ayyy çok teşekkür ederim güzel dileklerin için :)

Yorum Gönder

Yorumunuz değerli:)
Link paylaşılan yorumlar yayınlanmayacaktır..

 

BAYAN HOHORİ YAZIYOR. Published @ 2014 by Ipietoon