12.31.2016

Bayan Hohori Yazıyor



Gün bugün aymadı sevgili okur. 

Dün akşam kuzenlerle şöyle bir toplumsal konular hakkında konuştuk. Konu döndü dolaştı çocuklarda takılı kaldı. Beni bu blogda yazmaya başladığım andan beri takip edenler bilir ki çocuklar konusunda hassas olduğumu ve çoğu yazımda dile getirdiğimi. Çocuklar güvensiz büyüyor dedim. Dışarı çıkamıyorlar. Anneler babalar hep temkinli. Gözlerinin önünden an be an ayırmıyorlar çocuğumun başına bir şey gelir korkusuyla. Yabancılarla konuşma, yabancılardan bir şey alma, birisi sana gel gidelim parka dediğinde gitme...

Ne yalan söyleyeyim bende aynısını yapacağım. Bir söz vardır bilmem bilir misiniz; Komşunun komşuya yaptığını, akrep insana yapmaz. Hani olur ya tanıyıp güvendiğimiz kişiler daha çok yaralar. Tanıyorum onu ben bir şey yapmaz dediğimiz kişiler açıyor yarayı derinde..

Bu güvensizlikten bahsetmeyeceğim bugün. Daha önce yazdığım yine aynı başlıkta ki yazıda konusu geçen küçük kız hakkında öğrendiğim bilgiyi size aktarmaya geldim. Hani 70 yaşındaki adam tarafından tacize uğrayan sekiz yaşında olan.. Yazının başında dedim ya kuzenlerle konuşuyoruz diye. Hah işte, dün konu bu küçük kıza geldi. Ondan bahsederken bir kuzenim "O kız kalp krizi geçirdi, öldü" dedi. Donup kaldım. "Nasıl yaa? Haberlerde duymadım böyle bir şey" dedim. 

Meğerse o küçük kalbi; duruşma olacağı günün öncesinde fazla strese dayanamadı. Kendisine bu kötülüğü yapan şahsiyetsizle olayın ardından ilk kez duruşmada karşılaşacaklarmış. Korkmuş.. 
Kızdım. O çocuğa o korkuyu yaşatanlara, psikolojik yardımın yetersizliğine.. 
Şimdi ne mi oldu. Dünyada bir çiçek daha soldu. Dünya bir kez daha kirlendi. Dünyayı kirleten hayvanlar değil biz insanoğlu. İnsan kılığında dolanan caniler yüzünden ben utanıyorum...

Ben durumu öğrenince bu sabah hemen internetten doğruluğunu araştırdım. Maalesef..
Birde rakamın önemi kalmıyor ama haberde duyduğumla internette gördüğüm o şahsiyetsizin yaşı elli dokuz ve kızın arkadaşının dedesiymiş..


Ne diyeyim ki bundan sonra Allah cc hakkımızda iyilik versin. İnsanların iyi olanlarıyla karşılaştırsın..



22 yorum:

Yurdagül Çelik dedi ki...

O haber beni de çok üzmüştü.Sekiz yaşındaki çocuk,o duruşmaya kendine tecavüz eden adamla neden çıkarılmaya mahkum edildi?Hiç mi pedagog yardımı alınmadı?İnsan hayatı kadar değersiz mi?İnsanın kafasında deli sorular deli sorular....

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Çok üzüldüm. Sondaki duanıza da amin.

Unknown dedi ki...

İnsanoğlunun iğrençliği işte bir kere daha belli oldu böle haberlerde kendi cinsiyetimden utanıyorum 😞

A.Z. Yazar dedi ki...

Ahhh en masum yanımız çocuklarımız. Ve insanlar farkında değil ama çocukların hayatları söndükçe insanlık terk ediyor bizi. Belki de etti, nerede kaybettik bu denli insanlığımızı yazık doğrusu. Ne yazmalı ki bu olayın üstüne. Ne anlatır bu acıyı. Belli ki dünyanın kelimeleri bu acıyı anlatmaya yeterli değil.

Makbule Abalı dedi ki...

Bu korkunç haberleri duyunca vahşet olarak nitelendiriyorum. İnanılmaz saldırılar, akıl almaz insanlık dışı suçlar.

Bayan Hohori dedi ki...

Daha Mutlu yaşam;

Sorduğunuz soruların cevaplarını bir bilsem. Bile bilsem. Aynı deli sorular bende de mevcut.

Bayan Hohori dedi ki...

Recep Hilmi Tufan;
Hoşgeldiniz :)
Teşekkürler..

Bayan Hohori dedi ki...

Büşra Gürbüz;

Ve insanlar farkında değil ama çocukların hayatları söndükçe insanlık terk ediyor bizi

Bu cümle yetiyor her şeyi anlatmaya. Çok teşekkür ederim canım :)

Bayan Hohori dedi ki...

Acemi Yazar;

İnsanoğlu ırkı işte kendi kendimize ediyoruz. :)

Bayan Hohori dedi ki...

Makbule Abalı;

Vahşet.. En doğru kelime olayları adlandırmak için.

Momentos dedi ki...

Hayatta EN' leri yaşadığım tek olaydır taciz !.. Sinirlendiğim, öfkelendiğim, haksızlık hissettiğim, kudurduğum tek olay...işyerindeki arkadaşımın başına geldiğinde, o adamın işten çıkartılmasına kadar işi sahiplendim.. hele ki küçük çocuklara yapılması beni insanlıktan çıkartabilecek tek olay. :((( İnsan olmaktan utanıyorum..

Bayan Hohori dedi ki...

Momentos;

İnsanlıktan utanması gereken biz iyi olan insanlar değil insanlıktan nasibini almamış olanlar ki onlarda o haya olmadığı sürece de bu mümkün değil. Yorumunuzdan ziyade yaşadıklarınız sarstı beni :( Allah yardımcımız olsun. Diken üstünde hareket ediyoruz artık.. :((

Momentos dedi ki...

Kİm olursa olsun her yerde yardıma hazırım bu konuda.. kökünü kazıyamayız biliyorum.. :( ama tek tek uğraşmak da bir nebze rahatlatıyor içimi..

Bayan Hohori dedi ki...

Momentos;

Bu konuda birlik olmak en önemlisi.. Birlikten kuvvet doğar. Bu konuda bende yardımlarımı esirgemeyeceğim..

Persephone dedi ki...

Bu haberi okuduğumda çok kötü oldum:( Çok acı yaaaa çook:( Sevgiler...

Bayan Hohori dedi ki...

persephone

Inan ki ben duyunca şok oldum. Böyle haberi beklemiyordum.😟

Elif dedi ki...

Allah'ım böyle şeyleri okuyunca çıplak ellerimle boğasım geliyor şu insanları. Nasıl yaa nasıl! Daha bebek o ya, aklım almıyor bir türlü nasıl!

Bayan Hohori dedi ki...

Elif;

Keşke Nasıllara çözüm bulabilsek :((

deeptone dedi ki...

dünya bu insan bu.

Bayan Hohori dedi ki...

deeptone

Dünya dönmeye devam ediyor🌹

Merube dedi ki...

Hadi insanlar duyarsız, cani tamam da sistem ne ara bu hale geldi ? Hukuk sistemi dediğin duyguyla değil mantıkla çalışıyorsa da , o küçücük kızla bunu yapan insan müsveddesini bir araya getirmek hangi mantığın eseri ?

Bayan Hohori dedi ki...

Merube;

Sistemi de yönetenler yine biz insanlarız! Lakin çok şey sorgulanması gerek..

Yorum Gönder

Yorumunuz değerli:)
Link paylaşılan yorumlar yayınlanmayacaktır..

 

BAYAN HOHORİ YAZIYOR. Published @ 2014 by Ipietoon