12.06.2016

Garip Hanım-3





Biten çayları doldurmak için kalktım. Kuzinenin önüne geldiğimde, farkettirmeden gözyaşlarımı silip, çaydanlıkları alıp bardakları doldurdum. Ben yerime oturduğumda Garip teyze çayından yudum alıp devam ediyor.

" Ah evladım boşuna dememişler ev alma komşu al diye. Bu evi kocamla birlikte yoktan var ettik. Bu taşları birer birer dizdik. Her köşesinde koca anılar var. Ama evden önce Hasibe'den anlatayım biraz."
"Kocam öldükten sonra çok seneler çalıştım. Çalışmaktan gocunmadım.  Ama oğlan büyüyünce onu
yanımda götüremez oldum. Yalnızda bırakamadım. Gidemedim çalışmaya. Evde ne un kaldı ne de aş. Aç kaldık. Hadi ben neyse de oğlum! Oğlum günden güne zayıflamaya başladı. Ana yüreği evladım. Kendinden önce evlat geliyor. Hasibe'ye  gittim. Utana sıkıla yemek istedim. Köyün zenginiydi Hasibe. Ne kadar da yanlış tanımışım onu. Kendini beğenmiş dediydim bir keresinde. O ise bana " Komşusu açken, tok uyuyan bizden değildir" deyip bana ahırından bir inek üç tavuk birde horoz; pişirdiği yemeğin de yarısını verdi bana. O gün ne kadar mutlu oldum bir bilsen.  Allah razı olsun ondan. O gün oğluma yemek yedirdiğim de beni görsem nasıl bayram ettim. İneği çoğalttım. Hayvancılık yaptım. Beslediğim hayvanların sütünü, yoğurdunu, peynirini, tavukların yumurtalarını sattım. Birken beş yaptım, geçimimi böyle sağladım. Bu sürede köşede bir birikmişimde oldu. Bu zamana kadar geldik çok şükür. Şimdi tek duam var. Ben ölmeden oğlumu yanına alsın Allah'ım. Bende gidersem kim bakar ona. Her gece yatmadan dua ediyorum. Allah'ım kimsenin eline baktırmasın evladım. Çok zor.

Garip teyzenin nasırlı ellerini öpüyorum. Kaç kez tekrar ediyorum. Bilmiyorum. O bana " Evladım dur etme eyleme" dese de sarılıyorum, gözyaşlarıyla ıslanmış yanaklarından öpüyorum.

" Ah benim kızım ağla diye anlatmadım sana bunları. Sen yazıyorsun ya kitap çıkartacağım diyorsun ya kızım. Sen yaz da yardımlaşmanın büyüklüğünü anlasınlar. İftiranın ne zulmedici olduğunu görsünler" deyip ağır aksak mavi kapıdan çıkıp mutfağa giriyor. O mutfağa geçince elimdeki deftere not ekliyorum. Daha sonra mutfaktan sesler gelince mutfağa gidiyorum.

Elinde tencereyle " Kara bakla yaptıydım dün, pilav da var. Dolapta hoşafta var.  Ben acıktım sen acıkmadın mı?"

Gözümde kuruyan yaşlarla gülüyorum Garip teyzeye. Elinden ağır tencereyi alıp sobanın üzerine koyuyorum. Masaya tabaklarla yemek koyuyor. Bakır sahanda da pilavı koyuyor ortaya. Yine bakır kaselerde hoşaf. Pişirdiği sıcak ekmekten kesiyor. Biz yemeği yerken Garip teyze oğlunu da yediriyordu Açtığı televizyonda izlediği diziyi takip ediyor, dizi hakkında konuşuyorduk.


Okumayanlar için..

1. Bölüm

2. Bölüm

Devamı gelecek...


16 yorum:

Kız Kardeşler Arasında dedi ki...

ilk defa gördüm hikayeni bir çırpıda okuyuverdim :) çok güzel yazmışsın

Görünen Ad dedi ki...

Hikayenin 3. mini serisi de güzel olmuş Hohori. Hasibe hanım'ın cömertliği, teyzemize çok yaramış. Süt, yoğurt satarak geçimini yaşaması da ayrı bir hikaye. Bir öneri; Hasibe hanım'ı ön planda tutabilirsin 4. seride.

Yurdagül Çelik dedi ki...

Devamını bekliyoruz :)

Adsız dedi ki...

Devamında neler anlatacak merakla bekliyorum, öyle hissediyorum ki daha dokunaklı anıları okuyacağız diğer bölümlerde :)

Bayan Hohori dedi ki...

Kızkardeşler Arasında,

Çok teşekkür ederim😄 okuduğunu bilmek mutluluk verici

Bayan Hohori dedi ki...

Antik Şehirdeki Zürafa,

Teşekkürler. Bakalım neler olacak 4. bölümde😊

Bayan Hohori dedi ki...

Daha Mutlu Yaşam

Gelecek yakın zamanda ☺

Bayan Hohori dedi ki...

Gazeteci N.G

Hisleriniz doğru mu çıkacak göreceğiz..😊

deeptone dedi ki...

kara bakla ne ki yaaa.

Mert dedi ki...

Öyküler... :)

Bayan Hohori dedi ki...

Taze fasülyeye çok benziyor ama daha etli. Bir çok yemeği yapılıyor ve yedikten sonra öyle bir uyku getiriyor ki doktorlar kara bakla yiyen rahatlık hissediyor bense mayıştırıyor diyorum☺ Severim ben sebzeli yapılanı üzerinde yoğurt. Ohh miss. Günlerce aralıksız uyu sonra ☺☺

Bayan Hohori dedi ki...

Kafa dergi

Hoşgeldiniz ☺

Hikaye Kalpli Kadın dedi ki...

Yeni bölüm yayınladığını görünce hemen geldim ama 3. bölüm gözümden kaçmış. Önce bu bölümü okudum şimdi diğer bölüme geçeyim. O kadar hayatın içinden ki ağlayasım geldi valla. Kalemine sağlık ❤️

ipektenrenkler dedi ki...

Hikaye çok güzel gidiyor :) Biraz geriden geldim bölümler birikmiş. Hemen diğerlerine de bakacağım. Sevgiler :)

Bayan Hohori dedi ki...

Hikaye Kalpli Kadın
İyiki geldin.😄
Çok teşekkürler yorumunla mutlu ettin.😊

Bayan Hohori dedi ki...

Elif İpek Durmaz

Böyle peşpeşe okuyunca daha güzel oluyor ama dimi 😄 Sevgiler 💙

Yorum Gönder

Yorumunuz değerli:)
Link paylaşılan yorumlar yayınlanmayacaktır..

 

BAYAN HOHORİ YAZIYOR. Published @ 2014 by Ipietoon