12.09.2016

Garip Hanım-4





Biz yemeği yerken Garip Teyze oğlunu da yediriyordu Açtığı televizyonda izlediği diziyi takip ediyor, dizi hakkında konuşuyorduk.

Garip teyze bana döşek hazırladı. " Gitme, kal bu gece." dedi. Gitmek istemedim bende. Garip teyze ayaklanıp odaya geçti. Bende televizyondan haberleri izliyordum. Sağanak yağan yağmurda tem otoyolunda sekiz araç zincirleme trafik kazası yapmıştı öğle saatlerinde. Maddi zararla atlatılan kazada bir şoförün kolu kırılmış diğer şoförün başında derin yaralar oluşmuştu. 


Garip teyzenin sesini duyduğumda koşarak yanına gittim. Üst üste duran yorganlardan birini almaya çalışırken düşmüştü. Yerde duran Garip Teyzenin kolundan tutup pencerenin önünde duran kadife, kahverengi, süngeri sinmiş tekli koltuğa oturtuyorum. 

" Bir şey oldu mu?!"
" Yok evladım, şu saten yorganı çekeyim dedim."
"Tamam teyze ben alırım" deyip onun çekmeye çalıştığı saten turuncu dikme yorganı alıp odanın sağ tarafında duran çift kişilik yatağın üzerine koydum. Yün olduğu belli olan yatak mor ve gri çarşafı ve yine aynı desen yastıkları vardı.
" Hasibe'nin gelini getirdi o çarşafı kızım. Ne de güzeller dimi! Misafirler için sakladıydım. Sana nasipmiş.
" Keşke açmasaydın teyze, ben yatardım öylede."
" Aman kızım ölünce yanımda götürecek değilim ya. Hem senin gibi çıtı pıtı kızama da bunlar yakışırdı zaten."
" Estağfirullah teyzem, deme öyle."

Garip Teyze uyumam için beni oda da yalnız bırakıp çıkıyor. Garip teyzenin kalktığı koltuğa ben oturuyorum. Saat 8:30. Uyuyamayacağım aşikar. Odaya göz gezdiriyorum. Güvelerin yediği tahta zemin yürüdükçe sallanıyordu. Kapının arkasında çivilerle kazınmış birkaç tarih vardı. Açık renk olan tek bölümden oluşan dolabın kapağı camdandı. Yatağın dibine koyulmuş olan küçük dolap üç gözden oluşuyordu. Her gözünde farklı renk ve modellerde danteller koyulmuştu. İçinde birkaç havlu ve masa örtüsü olduğu belli olan yine dantel birkaç parça vardı. Koyu mavi olan halının üst kısmı sökülmeye başlamıştı. Duvara çiviler çakılarak askılık yapılmıştı. Yer yer dökülmeye başlayan mavi boya ve tavanı tahtadan oluşan bu küçük oda evin arka tarafına bakıyordu.

Sırt çantamdan dizüstü bilgisayarımı alıp, bugün yaşadıklarımı en ince ayrıntısına kadar yazdım. Sayfalar süren yazı son bulduğunda bilgisayarımı kapatıp telefonumdan anneme mesaj attım. Sonra yorgunlukla kendimi derin ve huzurlu uykunun kollarına bıraktım.


5. Bölüm bu gece gelecek :) Hem kısa olduğunu düşünüp hem de yayınlamadığım günlerin telafisi olarak :) 

6 yorum:

Makbule Abalı dedi ki...

Garip Teyzenin evi, odası, eşyaları nasıl da ona uygun. Çok iyi bir gözlem.

Bayan Hohori dedi ki...

Çok teşekkür ederim Makbule Abalı . 😄😄

Hikaye Kalpli Kadın dedi ki...

Eski bir köy evinin içinde dolaşıyormuşum gibi bir hisse kapıldım 😊 Kalemine sağlık canım ❤️

Bayan Hohori dedi ki...

Hikaye Kalpli Kadın

Böyle hissettirdiysem bu beni mutlu eder :))

deeptone dedi ki...

güzel şeyler olcak de miii :)

Bayan Hohori dedi ki...

Deeptone;

Bakalım :))

Yorum Gönder

Yorumunuz değerli:)
Link paylaşılan yorumlar yayınlanmayacaktır..

 

BAYAN HOHORİ YAZIYOR. Published @ 2014 by Ipietoon