12.16.2016

Lilanın Büyülü Miladı-3





Nazlı annesinin vefatından sonra okuluna dönmemişti. Birkaç sene sonra babasının tekrar evlenmesiyle dayısının yanına yerleşmişti. Uzun bir süre dayısıyla birlikte Fransada yaşamıştı. Fransada dil öğrenmiş, ev işlerinde yengesine yardım etmiş, kuzenlerinin çocuklarıyla ilgilenmişti. 


Türkiye'ye döndüğünde Fransa'da yaptığı birikimiyle pastanesini satın alıp, babası ve abisinin yardımıyla da binayı dekore edebilmişti. Babasıyla birlikte yaşamak istemediği için de pastanenin üst kısmını evi olarak kullanmaya başlamıştı. Fransadan döndüğünde herkesin tepkisi " Aaa sen çok değiştin" olmuştu.

Nazlı Milat üniversite zamanında oldukça kiloluydu. Kilosuyla barışık olan Nazlı, ona olan bakışları ve söylencelere aldırmıyor, hayattan zevk alarak yaşıyordu. Hiç bir zaman da kilosunu stres etmemişti. Taki Fransada ilk  kez aşık olduğunda. Dayısının yaşadığı muhitteki Türk olan komşularının oğluydu Yahya. Uzun boylu, siyah gözlüydü. Ama Nazlıyı Yahya'nın dış görünüşü değil daha çok onun şen şakrak ve kibar oluşu, onunlayken zamanın nasıl geçtiğini anlamayışı etkilemişti. Nazlı da oldukça sevecen herkesi güldürmeye çalışan, ağlamayı sevmeyen, ağladığında yalnız kalmayı tercih eden, hayatını dolu dolu yaşayıp mızmızlanmayan birisiydi. 

Uzun süre Yahya'ya olan duygularını içinde yaşayıp en sonunda ona duygularını söylediğinde Yahya " Benim sevgilim olman için kilolarından kurtul önce ahmak" deyip onunla herkesin içinde dalga geçtiğinde, en büyük hayal kırıklığını yaşamış ve o anda aşık olmamaya yemin etmişti. Nazlı o günden sonra içine kapanmış evden dışarıya dahi çıkmamıştı. Her yemek yediğinde aklına Yahya'nın sözleri gelir gözlerinden bir kaç damla yaş dökülürdü. Yediği yemekten tat alamaz olmuştu. Ondaki durgunluğu fark eden yengesi Hülya, Nazlıyı bir gün yanına alıp " Haydi anlat bakalım" demişti.

" Neyi anlatayım yenge."
"Hadi ama Milat.." 

Yengesi Nazlı yerine hep Milat ismini kullanırdı. Zaten ona bir tek Milat, yengesi derdi. Çoğu kişiye ismini söylediğinde ona Nazlı diyorlardı sadece. O ise Nazlı Milattı. Yengesinden hiç bir şey gizlemeden başından geçen her şeyi en ince ayrıntısına kadar anlatmıştı. Yahya'ya kızan yengesini yine sakinleştirmek Nazlıya kalmıştı. 

Üç yıl içinde kurtulmuştu kilolarından Nazlı Milat. Beline kadar olan saçlarını kısacık kestirmişti. O değişmişti, güzelleşmişti kabul ediyordu ama kalp kırıklığı bir türlü geçmek bilmiyordu. Her sabah mutlaka yürüyüşe giderdi. Yediklerine dikkat etti ama asla kendini sıkmadı. Sevmezdi zaten hayata küsmeyi. Çevresine hep neşe saçan, sevilen birisiydi. Ama Yahyayı bir türlü affedemiyordu. 

Nazlının değiştiğini gören Yahya pişman olmuştu. Bunu ona yengesi " Bak Yahya peşinden ayrılmıyor kız. Pişman olmuş belli." diye söylemişti. Evlerinin önünde yine bir sabah yürüyüşe gitmek için hazırlanırken Yahya gelmişti yanına. "Biraz yürüyelim mi? demişti ona ama bunun soru olmadığını anlamıştı Nazlı. Başını olumlu anlamda sallayıp Yahya'ya bakmadan ağaçların arasından geçip parkın içine doğru yürümeye başladılar. Biraz yürüdükten sonra " Çok güzelsin. " deyiverdi Yahya aniden. Nazlı durup ilk defa baktı uzun aradan sonra Yahya'ya. 

" Evet, biliyorum" deyip yürümeye devam etti Nazlı. İçinde bilmediği bir öfke vardı. Yahya'nın kolunu tutmasıyla durmuştu Nazlı.  Öfkesinin gün yüzüne çıkmasıyla bağırmaya başlamıştı.

 " Ne var! Yürümeyeceksen defol."

" Benimle çık Nazlı"

Nazlı duyduklarını anlamak için bir kaç saniye düşünmüştü. Şaşkınlıkla kaldırdığı kaşlarını bir anda çatmıştı. Ne demişti şimdi. "Onunla çıkmak mı?" diye düşündü içinden. Ne değişmişti ki. Yıllar önce ona sevdiğini söylediğinde Yahya'nın söyledikleri geldi aklına. Cümlesi, arkadaşlarının kendisiyle dalga geçmesi birbir gözünün önünde canlanmıştı. 

" Ne!" diyebilmişti dakikalar sonra.
" Çık benimle, sevgilim ol."

Nazlı sanki ahlaksız teklif almışçasına çılgına göndü. Hiç düşünmeden Yahya'ya tokadını atıp hızlıca eve yürümeye başladı. Bir kaç adım atıp geri dönüp " Ben kilolarımdan kurtuldum sadece. Bunu yapabildim ama sen asla o ahmak beyninden kurtulamayacaksın. Karakter sonradan olmuyor, doğuştan var ama sen karaktersiz olarak doğmuşsun." deyip eve geri döndü.





Önceki bölümler




16 yorum:

Makbule Abalı dedi ki...

Sevince, aşık olunca gençlerdeki duygusal değişimler, öfke ya da mutluluklar ne güzel anlatılmış.
Sevgiler...

yasampare dedi ki...

Yeni bölümleri bekliyoruz

Bayan Hohori dedi ki...

Makbule Abalı

Böyle güzel yorumları okuyunca bende mutlu oluyorum. Teşekkür ederim
Sevgiler benden 💙

Bayan Hohori dedi ki...

yasampare

Gelecek. Teşekkür ederim 😄

ipektenrenkler dedi ki...

Bölümler çok güzel gidiyor yine. Kalemine sağlık. 4.bölümü bekliyorum :)

Saltcik dedi ki...

Yahya ne gıcıkmış ya :D

Bayan Hohori dedi ki...

Elif İpek Durmaz

En yakın zamanda gelecek bölüm 😄

Bayan Hohori dedi ki...

Saliha Nur Turhan

Gıcıklığın dik alası hemde☺
Teşekkürler..

A.Z. Yazar dedi ki...

Ahhh Yahya'lardan çok var ama biz Milat'ları seviyoruz. Karakter ayrı bir meziyet. Harikasın devamını bekliyoruz...:))

Bayan Hohori dedi ki...

Büşra Gürbüz;

Çok var malesef..
Teşekkür ederim :)))

deeptone dedi ki...

çok iyi cevap verdi oh olsun :) nazlı milat nefis isim ya bi daha söleyim bunu çok sevdim. yahya da dayakı hak etmiş hihi :)

Bayan Hohori dedi ki...

Deeptone

Dimi oh oldu Yahya ya.
Nazlı Milat isminin bende bir yeri var. Ço seviyorum bu ismi. Seninde hoşuna gitti 💙🌸

Hikaye Kalpli Kadın dedi ki...

Gerçekten de böyle ahmaklarla dolu dünya. Helal olsun Nazlı Milat'a. Karakterinden ödün vermedi, yenik düşmedi. Ayy çok heyecanlı. Hemen 4. bölüme gidiyorum 😊

Bayan Hohori dedi ki...

Hikaye Kalpli Kadın

İnsanı dış görünüşüyle yargılayanlar çok malesef. Nazlı Milat.. kesinlikle vermez ödün kendinden
Çok teşekkür ederim ☺

Ece Evren dedi ki...

En yerinde tepki...Mirat gururunu önde tutup, duygularını bastırmayı bilmiş. Demek ki iradesini kullanıp zayıflamayı başardı, artık her şeyde başarılı olur bence. Çok güzeldi bu bölüm. Babası da maşallah hemen evlenmiş, ah bu erkekler :( Kalemine sağlık canım :)

Bayan Hohori dedi ki...

Ece Evren

Gururu belkide iradesini güçlendirdi ablacım. Çok teşekkür ederim 💙

Yorum Gönder

Yorumunuz değerli:)
Link paylaşılan yorumlar yayınlanmayacaktır..

 

BAYAN HOHORİ YAZIYOR. Published @ 2014 by Ipietoon