12.14.2016

Lilanın Büyülü Miladı-1




"Şapkası kırmızı, gözleri mavi" " Üstünden düşmezmiş mor bir entari"...

Nazlı Milat mutfakta akşam için hazırlık yapıyordu. Kek çırparken sevdiği şarkıyı söylüyor bir yandan da fırında ki kurabiyelerin pişip pişmediğini kontrol ediyordu. Fındıklı ve hindistan cevizli olan iki çeşit kurabiyeyi çoktan yapmıştı bile. Arkadaşlarının istediği gibi kuru üzümlü keki de yapıyordu. 


"Şapkası kırmızı gözleri mavi " " Yokmuş bir benzeri, yokmuş emsali"

Şarkısını söylemeye devam ediyor aynı zamanda telefonuna gelen mesajlarıda kontrol edip geri dönüş yapıyordu. Kekine az miktarda un koyup çırpmaya devam etti Nazlı Milat. Hamur olduktan sonra yağladığı kalıba hamuru döküp kurabiyeleri fırından çıkarıp keki pişmesi için fırına koydu. Kek pişe dururken dağıttığı çalışma alanı olan mutfağı toparlamaya başladı. Kirli olan bulaşıkların bir kısmını makineye koyup elde yıkanması gereken büyük tencereleri elinde yıkayıp tezgahın üzerinde duran lila örtünün üzerine koydu. 

İki yıl önce açmıştı pastanesini. Pastahanenin üst katı eviydi. Dekorasyonun  lila renginde olduğu pastahanenin adı  Lilanın Büyülü Miladı'ydı. Hem lilayı çok sevdiği için hem de adından parça taşıdığı için bu ismi çok seviyordu Nazlı Milat. İki katlı olan bu binanın küçük bir bahçesi vardı. Bu pastaneyi satın almadan önce karasız kalıp üstesinden gelemem diye endişeleniyordu. Bir yangından sonra binanın büyük kısmı tamamen kullanılamaz haldeydi ve evin sahibinden burayı oldukça küçük miktarda satın alıp tadilat ettirmişti.Tadilat içinde mimar olan arkadaşından büyük yardımlar görmüştü. Evin üst kısmı tahtadan olduğu için tamamen yanmıştı. Tadilat yaparken tuğla kullanmış ve dış cephesini beyaza boyatmıştı.  Kullandığı özel yapım lila saclarla çatıyı yaptırıp evin yanında yangından zarar görmüş olan telli söğüte bakım yaptırıp ağacı sağlıklı görünümüne kavuşturmuştu. Yıkılmış taşlarla sarılı olan evin etrafından taşları kaldırtıp, evin etrafını tahtadan çitlerle sarıp çitleri rengarenk boyamıştı Nazlı Milat kendi elleriyle.  Bahçeye yerleştirdiği üç küçük masa ve yine masaların yanına konumlandırılmış tabureler vardı. Toprak olan zemine de çim serpmiş, daha sonrasında da çimen oluşmuştu. Telli söğütün etrafını beyaz taşlarla sarıp saksılara diktiği kırmızı begonyaları ağacın yanına koymuştu. Yolun kenarında olan pastane sahilde olduğu içinde müşterisi çok oluyordu. Pastanenin iç kısmında ise daha çok ahşap kullanılmıştı. Yine rengarenk boyanıp cilalanmış masalar kullanmıştı, lila çiçekli duvar kağıdı kullandığı bir duvar ve duvarın karşı kısmında denize bakan pencereler vardı.  Kapının giriş kısmında bulunan duvarda ise daha önce izlediği bir dizide gördüğü duygu panosunu kullanmıştı. Gelen müşteriler masaların üzerinde duran kağıtlara istediği şeyleri yazıp kağıtları panoya toplu iğneyle asıyordu. 

Sabah uyandığında hissettiği negatiflik yüzünden çalışmak istememişti bugün Nazlı Milat. Uzun zamandır düşündüğü arkadaşlarla toplanma faslını planlayıp, arkadaşlarına haber edip onlardanda olumlu cevap alınca ilk önce evini toplayıp saat on iki gibi pastaneye gelmiş hazırlıklara başlamıştı. Menüyü hazırlamıştı hemen. Kurabiyeler, mimar olan Halenin isteği olan kuru üzümlü kek, kısır ve şehriye salatası, pastenesine özgü olan çikolata rüyası adlı pastası ve daha önceden hazırladığı çeşit çeşit mezeler. Liseden ve üniversiteden arkadaşları ile toplam on sekiz kişi olacaklardı. Birde, iki kuzeni Sevde ve Öznur. Sevde amcasının, Öznur ise teyzesinin kızıydı. 

Arkadaşları gelmeye yakın bütün hazırlıklarını yapıp hazırlanmak için üste çıkmıştı Nazlı Milat. Kot pantolon ve sarı renkte olan penye yarım kol bluzunu giyip dalgalı olan gür saçlarını topuz yapmıştı. Çocukluğundan beri hiç çıkarmadığı altın top küpeler yine kulağındaydı. Hazırlanıp pastaneye inmişti Nazlı Milat. Kapıda asılı olan tabelayı  " closed- kapalıyız" yazısını dışarı gelecek şekilde ters çevirmişti. Mutfağa geçip porselen çaydanlıklar da çayı demlemiş, masayı tekrar kontrol edip arkadaşlarını beklemeye başlamıştı..

İlk gelen üniversiteden arkadaşlarıydı. On iki kişi, hep birlikte gelmişlerdi. Sarılıp hal hatır sormalar devam ederken kapıdan kuzenleri ve lise arkadaşları da içeri giriyordu. Sohbet eşiliğinde yenen  yemekler okul zamanında yaptıkları çılgınlıklardan bahsedip gülüyorlardı. Kimisi kilo almıştı kimisi ise şikayetçi olduğu kilolardan kurtulmuş yediklerine dikkat ediyordu. Çoğu arkadaşı evlenmişti. Yalnızca üç arkadaşı nişanlıydı kendisi ise bekar.  Konu evliliğe gelince yakarış edenler çoğunluktaydı. Nazlı Milat onları dinlerken gülüyor, biten çayları tazeliyor, Müzik çalarda  ise sabah söylediği şarkı çalıyordu.

" Bir zamanlar güzel bir kız yaşarmış. " Bir zalimi görmüş ona aldanmış. " ooo lelli." 
"İpekten ince kirpikleri." " Gülermiş hep bebekler gibi. "Bir zamanlar güzel bir kız yaşarmış" "ooo lelli.."
        

Suat Sunanın seslendirdiği " O lelli" şarkısı. Ben çok severim :)
Yeni hikaye diye instagramda foto atmıştım ya hani . İnstagramım için tık yapın yeterli :))
Vira Bismillah deyip çıktık yola. Hakkıyla da başarabilirim inşallah :))









29 yorum:

Lila'nin Guncesi dedi ki...

Kalemine sağlık. :) Hıı Pastanenin adını da ne çok beğendim anlatamam. :D Lila Lila...

Adsız dedi ki...

Çok güzel olmuş gerçekten. Beni de şevklendirdin. Yarım kalan bir hikayem vardı devam edesim geldi :)) Bu sarkiyada bayilirim^^ Yüreğine sağlık

Aslıhan T. dedi ki...

Kalemine sağlık çok beğendim :) kesinlikle devamını bekliyorum :)

Bayan Hohori dedi ki...

Nermin Punar

Lila sevdiğim renk. O sebeple kullandım. 😄

Bayan Hohori dedi ki...

Berika'nın Günlüğü

Yarım kalmış hikaye.. Tamamlanan tabii okumak için burada bekliyorum 😊

Çok teşekkür ederim

Bayan Hohori dedi ki...

Aslıhan T.

Çok teşekkür ederim mutlu ettin beni okumanla 😄

Yurdagül Çelik dedi ki...

Lilayı ben de çok seviyorum.Blogumun yeni temasında bile kullandık.

Bayan Hohori dedi ki...

Daha Mutlu Yaşam;

Hoş renktir kendileri :) Hemen bakıyorum temanıza görmedim henüz..

deeptone dedi ki...

çok güzel hikaye ya lila çok güzel benim de en sevdiğim her şeyi lila alırım bi de isim ne güzel ya nazlı milat öykü de güzel zariif kek tarifini de ver amaaa bi de iyi kabarmış mıııı :)

Bayan Hohori dedi ki...

Tarif mi vereyim.. ilerleyen bölümde eklerim belki. Ben çok severim bu ismi. Benim için bir önemi var o yüzden kullanmak istedim 😊
Kek öyle kabardı ki kalıba sığmadı 🍰🍰

Adsız dedi ki...

Yine harika bir hikaye başlamış :)

Bayan Hohori dedi ki...

Gazeteci N.G;

Evet :)) teşekkürler :)

semmma dedi ki...

evinin alt katında pastane açma hayaliyle yaşayan biri olarak okudum. başından sonuna kadar da ooo lelli diye söylendim (: düşmez dilimden artık günlerce..

Bayan Hohori dedi ki...

semmma;

Hayallerinizin üzerine gelmiş desenize bu hikaye. Çok sevindim. Umarım hayalleriniz gerçek olur :)Benimde dilimden düşmüyor bu şarkı kaç gündür :))

Derya dedi ki...

Çok güzel olmus hikaye. Lilayi ben de severim.

Bayan Hohori dedi ki...

Derya

Çok teşekkür ederim. 😄😄

Saltcik dedi ki...

Küçükken hep pastanem olsun isterdim , bu hikayeyi çok sevdim ^^

Bayan Hohori dedi ki...

Saliha Nur Turhan
Beğenmene çok sevindim 😄
Sanırım çoğu kişide pastane açma fikri var😊

A.Z. Yazar dedi ki...

Sıcacık bir hikaye daha. Teşekkürler. Havalar soğuk ama kalbimiz ısınacak belli:))

Bayan Hohori dedi ki...

Büşra Gürbüz;

Ayy çok teşekkürler♥

Hikaye Kalpli Kadın dedi ki...

Yaaa inanmıyorum. Tutup hayalimde ne varsa yazmışsın. Okurken kendimi gördüm sanki. En çok istediğim şeydi, üst katı evim alt katı pastanem, küçük bir bahçe, çiçekler... Ahh hayali bile güzel. Kalemine sağlık canım.

Bu arada seni takipten çıkarıp tekrar takibe aldım. Çünkü kaç bölüm olmuş hikaye ben ancak gördüm. Akışta göremedim. Şimdi sorun yok. Hemen diğer bölümleri okuyayım. Harikasın :)

Bayan Hohori dedi ki...

Hikaye Kalpli Kadın

İnşallah hayalini gerçekleştirirsin.

Yaa acaba bir sorun mu var. Neden böyle oldu ki..

Çok teşekkür ederim 💚

Persephone dedi ki...

Çok güzel bir hikaye sondan başladım okumaya:) Filmi biraz terseten sarmış oldum:) Kalemine sağlık... Sevgiler...

Bayan Hohori dedi ki...

persephone
O da güzelmiş. Farklı oldu tersten okumak gerçekten 😊
Teşekkürler. Sevgiler benden🌻

Ece Evren dedi ki...

Selam canım. Saat geç, hikayenin ancak birinci bölümünü okuyabildim. Öyle güzel anlatmışsın ki yaşadım sanki. Lila en sevilen renklerdendir. Artık yarın devam ederim sanırım canım. Bir de e-mail üyeliğimi yapayım gelmişken. Kaçırmayayım yayınlarını. Kalemine sağlık. Yarın diğerlerini tümden okuyacağım inşallah. Güzel bir gecenin içinde olman dileğimle kızım. Sevgilerimle :)

Bayan Hohori dedi ki...

Ece Evren
Zaman ayırıp okuduğun için teşekkür ederim ablacım💙🌹

Sonbahar Kedisi dedi ki...

Ben yeni olduğumdan blogunuzu yeni keşfettim. Öykü okumayı çok seviyorum. İnşallah sırayla okuyacağım. Çok samimi bir anlatımınız var. Okurken böyle yaşadım gibi oldu. Ben de pastanem olsun isterdim

makyajliyorum dedi ki...

Çok güzel bir hikaye olmuş devamını severek okuyacağım :)

Bayan Hohori dedi ki...

Gizem Gürler ;
Çok teşekkürler :))

Yorum Gönder

Yorumunuz değerli:)
Link paylaşılan yorumlar yayınlanmayacaktır..

 

BAYAN HOHORİ YAZIYOR. Published @ 2014 by Ipietoon